El Centre

El Centre d’Estudis Llibertaris Federica Montseny neix a Badalona inaugurant-se el 21 d’abril de 2001. La seva primera seu física es troba en els locals que la CNT-AIT de Badalona ocupa al cèntric carrer Martí i Pujol; els quals van pertànyer anteriorment al sindicat vertical i ocupats per la classe treballadora desprès de la mort del dictador.

Des de llavors i gràcies a la col·laboració de moltes militants, algunes ja mortes, s’ha anat nodrint d’un gran dipòsit documental i bibliòfil. Tant en text, com en audiovisual i gràfica.

Passat un temps , ens movem juntament amb el sindicat CNT-AIT de Badalona a uns nous locals en el barri popular de Lloreda. Allí hem vist créixer la nostra biblioteca i el nostre arxiu. Allí hem compartit i debatut. Ara, en 2023 ens movem a un nova ubicació no gaire lluny. Ens pots trobar a Torrent d’a Grau n° 35 , prop del metre de Fondo de la línia 1 en el barri de Sistrells-Fondo. Continuem gaudint de bona salut i ja amb un fons documental interessant i una completa biblioteca.

La nostra tasca

El centre treballa des de diferents òptiques. Totes dirigides a complir un mateix objectiu: Conservar i difondre el treball, el pensament i la vida del moviment obrer llibertari.

Per això realitzarem, entre altres coses:

  • Digitalització i registre de tot tipus de material.
  • Biblioteca.Disposem d’un ampli catàleg de publicacions que no oblidem d’anar ampliant.
  • Difusió. Des de la tasca editorial publicant llibres fins la seva difusió, ara, per mitjans digitals de qualsevol material.